най-големият кредитен консултант в България

Левовите кредити изпревариха тези в евро

През 2013 година се запази тенденцията лихвите да вървят надолу, което беше положителната страна на пазара за кредитиране.

Това каза изпълнителният директор на „Кредит център” Тихомир Тошев цитиран от „Фокус”.

„Левовите кредити за първи път изпревариха евровите и то сериозно – в края на годината около 70% от кредитите, които се теглеха, бяха в „лева”, посочи Тошев.

Според него изминалата година била трудна за кредитирането и търсенето е по-слабо. Може би това се дължи на факта, че цялата година премина под знака на политическите протести, смята Тошев.

По думите му обаче след средата на годината, бизнесът се е активизирал малко повече и имало повишена активност у хората в търсенето на потребителските кредити, един сегмент, който през последните 4 години беше много слаб.

Търсенето на ипотечни кредити беше умерено, както през предишните години, допълни той.

Източник Dir.bg

Вижте още:

За какво теглят кредити хората на възраст от 20 до 25 години? Има ли спад на лихвите по потребителските кредити? Задава ли се нов крах на пазара на имоти? Ще нарастват ли лихвите по ипотечни кредити? Как предпочита да живее българинът??? Добър ли е моментът за сделки с имоти? Ще скочат ли лихвите по кредитите? Имотен бум! Скачат лихвите, скача и вноската Kолко и как може да спестите при предоговарянето на ипотечните заеми Лихвите са твърде ниски за нашия пазар заради рисковата премия Вноските по кредитите не трябва да надхвърлят 25% от доходите Колко от жилищата се купуват с ипотека Ако краят на поевтиняването на кредитите се вижда, струва ли си фиксиране на лихвата! Какви са очакванията за ипотечния пазар през 2017г.? За какво да внимават клиентите, когато решат да рефинансират кредита си? Добра възможност ли са взаимните фондове за инвестиране? Възможни ли са лихви по кредитите под 4% ? Как се движи пазарът на ипотечните кредити в България? Има ли ръст в пазара с луксозни имоти? Проработиха ли ограниченията пред фирмите за бързи кредити?