най-големият кредитен консултант в България

Левовите кредити изпревариха тези в евро

През 2013 година се запази тенденцията лихвите да вървят надолу, което беше положителната страна на пазара за кредитиране.

Това каза изпълнителният директор на „Кредит център” Тихомир Тошев цитиран от „Фокус”.

„Левовите кредити за първи път изпревариха евровите и то сериозно – в края на годината около 70% от кредитите, които се теглеха, бяха в „лева”, посочи Тошев.

Според него изминалата година била трудна за кредитирането и търсенето е по-слабо. Може би това се дължи на факта, че цялата година премина под знака на политическите протести, смята Тошев.

По думите му обаче след средата на годината, бизнесът се е активизирал малко повече и имало повишена активност у хората в търсенето на потребителските кредити, един сегмент, който през последните 4 години беше много слаб.

Търсенето на ипотечни кредити беше умерено, както през предишните години, допълни той.

Източник Dir.bg

Вижте още:

Какви са нивата на отпуснатите заеми по време на мораториума? Бум на ипотеките за къщи С какви средства ходят българите на почивки и екскурзии? Тихомир Тошев, “Кредит Център”: COVID-19 отказа от потребителски заем половината клиенти Тихомир Тошев: Не бързайте да отлагате кредити, ще ви скочи вноската Каква е месечната вноска по ипотечен кредит в началото на 2020 година? Тихомир Тошев: Бързите кредити вече не са толкова бързи С какви средства ходят българите на почивка? Идва ли краят на изгодните жилищни заеми? За какво теглят кредити хората на възраст от 20 до 25 години? Има ли спад на лихвите по потребителските кредити? Задава ли се нов крах на пазара на имоти? Ще нарастват ли лихвите по ипотечни кредити? Как предпочита да живее българинът??? Добър ли е моментът за сделки с имоти? Ще скочат ли лихвите по кредитите? Имотен бум! Скачат лихвите, скача и вноската Kолко и как може да спестите при предоговарянето на ипотечните заеми Лихвите са твърде ниски за нашия пазар заради рисковата премия Вноските по кредитите не трябва да надхвърлят 25% от доходите