най-големият кредитен консултант в България

Тихомир Тошев – Изпълнителен директор на КредитЦентър – “на гости” на Мария Игнатова и Димитър Рачков

toshev_rachkov
Кредитът за млади семейства на UniCredit Bulbank “Първи дом с рекламни лица Мария Игнатова и Димитър Рачков е сред най-атрактивните предложения на пазара. Ето и няколко изпитани съвета при избор на „Първи дом’

1. Опознайте добре финансовите си възможности.

Направете си списък с месечните приходи и разходи за автомобил, храна, кредитни карти, застраховки и др. Не забравяйте и по-големите плащания като отпуски, данъци и др. Тази калкулация ще ви даде по-ясна представа колко можете да отделите за погасяване на ипотечен кредит при покупка на жилище. Посъветвайте се с кредитен експерт на банката.

2. Поискайте кредитен сертификат от УниКредит Булбанк

Често хората пристъпват към покупка на жилище без да са наясно каква сума могат да вземат като банков кредит, така че семейния им бюджет “да издържи”. За да се избегне тази грешка, УниКредит Булбанк предоставя “Кредитен сертификат”, който удостоверява до каква сума може да получи младото семейство преди да започне избора на имот. С “Кредитен сертификат” семейството ще изглежда и много по-сериозно пред потенциалните продавачи и това може да го улесни в преговорите за цената.

3. Неприемливите компромиси

Купувачите на първи имот често трябва да правят избор между местоположение, етаж, разпределение на жилището, голяма, малка или никаква тераса и т.н. Едно чудесно жилище може да се окаже на шумна улица или в квартал, където все още няма добър градски транспорт. Удачно е преди покупката на първи дом младото семейство да направи списък с характеристиките, на които наистина държи. Опитът показва, че местоположението, размера на жилището и разпределението са най-важните неща, с които не бива да се прави компромис. Например – не купувайте жилище с голям хол, но с една спалня, ако планирате да имате деца в близките години, тъй като със сигурност ще имате нужда от две спални.

4. Не подценявайте заобикалящата среда

Съберете максимално количество информация за квартала, в който ще живеете – какъв е градустройствения план, има ли свободни терени и какво ще се строи на тях, как са се развивали цените на имотите в региона. Източник на такава информация не е само общината, но и потенциалните съседи. По-разговорливите от тях със сигурност вече са наясно. В противен случай може да се окаже, че след пет години в задния ви двор ще мине главна улица или пред прозореца ви с гледка към парка ще изникне спалнята на съседната кооперация. Всичко това влияе не само на вашето спокойствие, но и на цената на имота ви във времето.

Източник UniCredit Bubank

Вижте още:

Какви са нивата на отпуснатите заеми по време на мораториума? Бум на ипотеките за къщи С какви средства ходят българите на почивки и екскурзии? Тихомир Тошев, “Кредит Център”: COVID-19 отказа от потребителски заем половината клиенти Тихомир Тошев: Не бързайте да отлагате кредити, ще ви скочи вноската Каква е месечната вноска по ипотечен кредит в началото на 2020 година? Тихомир Тошев: Бързите кредити вече не са толкова бързи С какви средства ходят българите на почивка? Идва ли краят на изгодните жилищни заеми? За какво теглят кредити хората на възраст от 20 до 25 години? Има ли спад на лихвите по потребителските кредити? Задава ли се нов крах на пазара на имоти? Ще нарастват ли лихвите по ипотечни кредити? Как предпочита да живее българинът??? Добър ли е моментът за сделки с имоти? Ще скочат ли лихвите по кредитите? Имотен бум! Скачат лихвите, скача и вноската Kолко и как може да спестите при предоговарянето на ипотечните заеми Лихвите са твърде ниски за нашия пазар заради рисковата премия Вноските по кредитите не трябва да надхвърлят 25% от доходите