най-големият кредитен консултант в България

Вдига се средният размер на ипотечния кредит

chartКредитни консултанти отчитат, че средният размер на ипотечния кредит леко нараства до 30 хиляди евро. Но все по-малко хора отговарят на изискванията да получат пари от банката за нов дом.
За последните три месеца едва 16 на сто от кандидат-кредитополучателите са отговаряли на критериите на банките за отпускане на заем. Най-често хората надценяват възможностите си като избират по-голям и по-скъп имот от този, за който могат да плащат. Други пък очакват по-голям процент финансиране от този, който банката счита за приемлив да отпусне.

Източник btv.bg

Вижте още:

За какво теглят кредити хората на възраст от 20 до 25 години? Има ли спад на лихвите по потребителските кредити? Задава ли се нов крах на пазара на имоти? Ще нарастват ли лихвите по ипотечни кредити? Как предпочита да живее българинът??? Добър ли е моментът за сделки с имоти? Ще скочат ли лихвите по кредитите? Имотен бум! Скачат лихвите, скача и вноската Kолко и как може да спестите при предоговарянето на ипотечните заеми Лихвите са твърде ниски за нашия пазар заради рисковата премия Вноските по кредитите не трябва да надхвърлят 25% от доходите Колко от жилищата се купуват с ипотека Ако краят на поевтиняването на кредитите се вижда, струва ли си фиксиране на лихвата! Какви са очакванията за ипотечния пазар през 2017г.? За какво да внимават клиентите, когато решат да рефинансират кредита си? Добра възможност ли са взаимните фондове за инвестиране? Възможни ли са лихви по кредитите под 4% ? Как се движи пазарът на ипотечните кредити в България? Има ли ръст в пазара с луксозни имоти? Проработиха ли ограниченията пред фирмите за бързи кредити?