най-големият кредитен консултант в България

2010 – година за инвестиции в търговски площи?!

2010 г. ще бъде обещаваща за инвеститорите в търговски площи, прогнозират от консултантската къща LaSalle. Според тяхно проучване, свободното падане на цените на всички основни пазари вече е почти спряло.

Възстановяването на пазарите, обаче, все още е твърде неравномерно. Във Великобритания ръстът на цените подсказва, че най-добрите възможности за инвеститорите вече са отминали. Пазарните играчи във Франция и Германия се окачва да бъдат сред най-активните, докато пазарът в Централна и Източна Европа най-вероятно ще остане почтипарализиран. Най-бавно, според доклада на LaSalle, ще се възстанови пазарът в САЩ.

Най-добри възможности за инвеститорите през 2010 г. ще предложи азиатският имотен пазар, особено с оглед на бързото и устойчиво икономическо развитие в Китай и Индия.

Въпреки оптимистичната настройка на инвеститорите и желанието им за повече рискове, от LaSalle смятат, че през 2010 и 2011 г. те ще бъдат значително по-предпазливи.

Източник: darikfinance.bg

Вижте още:

Какви са нивата на отпуснатите заеми по време на мораториума? Бум на ипотеките за къщи С какви средства ходят българите на почивки и екскурзии? Тихомир Тошев, “Кредит Център”: COVID-19 отказа от потребителски заем половината клиенти Тихомир Тошев: Не бързайте да отлагате кредити, ще ви скочи вноската Каква е месечната вноска по ипотечен кредит в началото на 2020 година? Тихомир Тошев: Бързите кредити вече не са толкова бързи С какви средства ходят българите на почивка? Идва ли краят на изгодните жилищни заеми? За какво теглят кредити хората на възраст от 20 до 25 години? Има ли спад на лихвите по потребителските кредити? Задава ли се нов крах на пазара на имоти? Ще нарастват ли лихвите по ипотечни кредити? Как предпочита да живее българинът??? Добър ли е моментът за сделки с имоти? Ще скочат ли лихвите по кредитите? Имотен бум! Скачат лихвите, скача и вноската Kолко и как може да спестите при предоговарянето на ипотечните заеми Лихвите са твърде ниски за нашия пазар заради рисковата премия Вноските по кредитите не трябва да надхвърлят 25% от доходите