най-големият кредитен консултант в България

20% ръст на запитванията за банков кредит през май

20% ръст на запитванията за кредити отчете Кредит център през последния месец, каза Тихомир Тошев, изпълнителен директор на компанията. Tова раздвижване е причинено от спадането на цените на недвижимите имоти.
Това, естествено, доведе и до повече реални сделки, тъй като част от купувачите на пазара успяха да договорят и да си намерят жилища на доста добри цени с много по-различни оферти от 2008 г. Въпреки че има такова раздвижване е твърде рано да се каже, че нещо преломно се е случило на пазара и хората масово се връщат към традиционния си интерес към кредит за покупка на жилище, заяви Тошев.

Според него това е по-скоро тенденция, продиктувана от това, че има реално движение на цените на имотите.

Трябва да кажем, че активните хора имат достатъчно спестени средства в повечето случаи между 30% и 50% от стойността на жилището и имат стабилни доходи, уточни Тихомир Тошев.

Според Тошев обаче продължава тенденцията за отдръпването на потребителите от кредитирането, защото са станали по-предпазливи и не рискуват често да предприемат такива обвързващи ги финансово ходове. Най-големият спад беше точно януари, февруари и март месец на тази година. От средата на април се забелязва леко раздвижване на пазара и то беше по-сериозно, каза той.

информация от focus

Вижте още:

За какво теглят кредити хората на възраст от 20 до 25 години? Има ли спад на лихвите по потребителските кредити? Задава ли се нов крах на пазара на имоти? Ще нарастват ли лихвите по ипотечни кредити? Как предпочита да живее българинът??? Добър ли е моментът за сделки с имоти? Ще скочат ли лихвите по кредитите? Имотен бум! Скачат лихвите, скача и вноската Kолко и как може да спестите при предоговарянето на ипотечните заеми Лихвите са твърде ниски за нашия пазар заради рисковата премия Вноските по кредитите не трябва да надхвърлят 25% от доходите Колко от жилищата се купуват с ипотека Ако краят на поевтиняването на кредитите се вижда, струва ли си фиксиране на лихвата! Какви са очакванията за ипотечния пазар през 2017г.? За какво да внимават клиентите, когато решат да рефинансират кредита си? Добра възможност ли са взаимните фондове за инвестиране? Възможни ли са лихви по кредитите под 4% ? Как се движи пазарът на ипотечните кредити в България? Има ли ръст в пазара с луксозни имоти? Проработиха ли ограниченията пред фирмите за бързи кредити?