най-големият кредитен консултант в България

Бизнес кредити в японски йени

На фона на свитото кредитиране в условията на затруднена икономическа ситуация се появи предложение за заем в нетрадиционна за българския пазар валута – японска йена, с атрактивна лихва от 5% фиксирана на годишна база. На мултинационалния банков пазар у нас от гледна точка на собствеността на активите това е втора поява на оферта за заеми във валута, различна от традиционно предлаганите и ползвани тук – левове, евро, щатски долар. Допреди две години на пазара имаше кредити в швейцарски франкове, като ги предлагаха само две-три банки, и то за кратък период от време. Те бяха жилищни ипотечни кредити. И при тях лихвата беше доста по-ниска от пазарните нива тогава. При такъв тип заеми основният риск е валутният, който клиентът поема заради промяната във валутните курсове.

В момента Токуда банк предлага бизнес кредити за оборотни средства в японски йени, става ясно от реклами на банката в медиите. Срокът им е до 18 месеца. Една от причините да предлагат заем в тази валута е фактът, че основният им акционер е от Япония.

повече информация от dnevnik.bg

Вижте още:

Какви са нивата на отпуснатите заеми по време на мораториума? Бум на ипотеките за къщи С какви средства ходят българите на почивки и екскурзии? Тихомир Тошев, “Кредит Център”: COVID-19 отказа от потребителски заем половината клиенти Тихомир Тошев: Не бързайте да отлагате кредити, ще ви скочи вноската Каква е месечната вноска по ипотечен кредит в началото на 2020 година? Тихомир Тошев: Бързите кредити вече не са толкова бързи С какви средства ходят българите на почивка? Идва ли краят на изгодните жилищни заеми? За какво теглят кредити хората на възраст от 20 до 25 години? Има ли спад на лихвите по потребителските кредити? Задава ли се нов крах на пазара на имоти? Ще нарастват ли лихвите по ипотечни кредити? Как предпочита да живее българинът??? Добър ли е моментът за сделки с имоти? Ще скочат ли лихвите по кредитите? Имотен бум! Скачат лихвите, скача и вноската Kолко и как може да спестите при предоговарянето на ипотечните заеми Лихвите са твърде ниски за нашия пазар заради рисковата премия Вноските по кредитите не трябва да надхвърлят 25% от доходите