най-големият кредитен консултант в България
Сред хаоса от предлагани промоционални депозити –
ще ви ориентираме кой е най-изгоден за вас.

какво ви предлагаме

Търсите доходност за вашите средства?
Чудите се в каква валута е най-разумно да спестявате?
Трудно ви е да изберете сами най-изгодната схема?

Ние ще ви предложим най-подходящия за вас вариант да спестявате. Ще изберем най-изгодния лихвен план. Ще комбинираме условия, които отговарят най-точно на вашите нужди – срок, периодичност на изплащане на лихвите, „с” или „без” възможност за довнасяне и теглене.

Какви са основните спестовни продукти?

  • срочни депозити – подходящи са, когато имате сума , която за определен период можете да депозирате, без да нарушавате срока на договора. Отличават се с по-висока доходност
  • спестовни влогове – съчетават гъвкав срок, нарастващ лихвен процент и възможност за довнасяне

+ Детски спестовен влог – отделяте средства за в бъдеще на името вашето дете/внук

ИНВЕСТИРАНЕ

Ако търсите доходност за вашите средства по-висока от тази на банковите депозити?
Искате да инвестирате на фондовите пазари, но нямате нужния опит?
Знаете, че взаимните фондове са отлично решение за инвестиция?

Ние ще ви информираме относно възможностите, които се предлагат на българския пазар.

Какво представляват взаимните фондове?

Взаимните /договорните/ фондове са колективна форма за инвестиция в ценни книжа, акции, облигации и други финансови инструменти. Вашите вложения там се събират в общ портфейл, който се управлява от високо квалифицирани професионалисти.

Какви са основните предимства на взаимните фондове?

• възможност и за малките инвеститори да се възползват от доходността на фондовите борси
• висока възвръщаемост
• данъчни облекчения – доходите от инвестициите във взаимно фондове са освободени от данъци.

 

калкулатори

реклама


Новини за спестяване и инвестиции

Какво е отношението на българите към взаимните фондове?

imagesCA3WF20G12.01.2016г.

Взаимните фондове ще продължат да набират популярност сред българите

Инвестицията в имот също остава атрактивна, очаква се раздвижване и при спестовните застраховки “Живот” и доброволното пенсионно осигуряване

 Взаимните фондове и през тази година ще продължат да набират най-голяма популярност сред българите, които имат спестени средства и търсят варианти за инвестирането им, коментира в интервю за БТА председателят на Асоциацията на кредитните консултанти Тихомир Тошев.

Очакванията са през тази година средствата, вложени във взаимните фондове, да надхвърлят 300 млн. лева.

Балансираните и нискорисковите фондове стават все по-интересни за българите, защото са с много нисък риск, а доходността може да достигне и до 6 – 7 на сто, което е добра перспектива за хората, които не са настроени много рисково, смята експертът.

Интересът към покупка на недвижими имоти също ще е във фокуса на вниманието на българските спестители, защото това е познат инструмент с доходност между 4,5 и 5,5 на сто. Тези параметри задоволяват българина и му дават перспектива – с времето, с ръста на цените на имотите, инвестицията му да се увеличава, коментира Тошев.

За последното тримесечие на миналата година е регистриран ръст от около 20 на сто на сделките в големите градове с недвижими имоти с цел инвестиция. Става дума за българи, които имат основно жилище, но купуват ново, за да го отдават под наем или да го запазят за децата си, посочва той.

Като цяло се очаква през тази година сделките с имоти с цел инвестиция да запазят темповете на ръст и дори да го ускорят, прогнозира още експертът.

По отношение на спестовните застраховки “Живот” и доброволното пенсионно осигуряване също се очаква раздвижване, което ще се обуславя от това колко спестени средства имат хората.

Расте също и интересът към инвестиции в образованието. Все по-отчетливо се вижда тенденцията как хората, които имат спестени средства, предпочитат да ги влагат в обучение на децата си в чужбина. Младите работещи хора, които имат някакви заделени средства или с помощта на парите, спестени от родителите им, също се очаква през тази година да отделят средства за повишаване на квалификацията си, за да станат по-търсени участници на пазара на труда.

Обикновено българинът отделя средства за обучение в чужбина, комбинирайки спестявания и заеми – най-често между пет и петнадесет хиляди лева в зависимост от страната.

Експертът коментира, че има и очаквания част от спестените средства на българите да бъдат отделени за инвестиции в собствена дейност или в покупка на дялове в бизнес. Както и при обучението, средства се набавят комбинирано – от спестявания и заеми. Забелязва се ръст на запитванията за кредитите като допълващи собствените спестени средства към планираната делова инвестиция, коментира експертът и допълни, че еврофондовете стават също все повече популярен инструмент в подкрепа на предприемаческите идеи на българина.

Тошев посочва, че спестяванията на българите в банките са над 40 млрд. лева. Около 80 на сто от депозитите обаче са под 5 хил. лева, едва 20 на сто от сънародниците ни имат по-сериозни спестявания.

Голяма част от българите, които имат основно спестявания до 5 хил. лева, въпреки ниските лихви по депозитите, ще продължат да държат парите си в срочни депозити, защото смятат, че така парите им са най-защитени, коментира Тошев.

Той обаче очаква лихвите по депозитите да се движат между 0,5 и 1 процент и по тази причина съветва хора с подобен размер на спестявания да опитат вложения от 500 до 1 000 лева във взаимен фонд за една година, дори и с образователна цел, за да може занапред при по-добри доходи да знаят как да умножат парите си.

Източник Investor.bg

 

Повишават ли се или намаляват лихвите по депозитите в България?

123  24.03.2015г.

Лихвите по депозитите у нас са паднали до рекордно ниски нива през февруари.

Средната доходност по тримесечните влогове вече е под 0.9% на годишна база.

Само за година индексът на лихвените нива по влоговете се е свил с около 65%, сочи анализ, цитиран от в. “Сега”.

Точно преди година – през февруари 2014 г., печалбата и по левовите, и по евровите влогове е била над 2.30%. През февруари средната доходност от депозитите в евро е паднала до 0.8%, докато през януари е била 0.97%. Индексът по левовите влогове през миналия месец е 0.88 % при 1% през януари.

Според анализа 11 от банките у нас са свалили допълнително лихвите по влоговете си през февруари. Тенденцията на спадане на доходите от депозити започна от 2009 г., но се засили особено в последните месеци след фалита на КТБ. Очаква се това да бъде потвърдено и от лихвената статистика на БНБ, която ще бъде публикувана в четвъртък.

“За по-краткосрочните депозити – за 1 и 3 месеца, лихвените нива са под 1 и около 1%”, каза изпълнителният директор на “Кредит Център” Тихомир Тошев. Някои от малките банки у нас предлагат и по-високи лихви, когато имат нужда от повече средства за кредитната си дейност, но това е рядкост.

Според информационния бюлетин на БНБ тенденцията лихвите да падат под 1% се засилва от края на миналата година. През декември 4 банки у нас са предлагали влогове с лихва до 1%. Година по-рано само една банка е имала подобни условия. В същото време в края на 2013 г. 14 банки са предлагали продукти с лихви над 4%, докато в края на миналата година е имало само една такава банка.

Прогнозите на БНБ са през тази година лихвите да продължават да падат. Въпреки почти нулевата доходност от влоговете обаче спестяванията продължават да растат. В края на януари в банковата система са били депозирани 58.95 млрд. лв. Слабото кредитиране и увеличаването на спестяванията са основна причина за ниските лихви, смятат експерти.

Според Тихомир Тошев банковата система е твърде ликвидна, а от 5 години кредитирането е в застой. “Факт е, че в последните 6 месеца спадът на лихвите беше по-съществен и той започна още преди изплащането на гарантираните депозити в КТБ”, коментира пред “Сега” Тошев.

Друга причина според анализаторите е, че трезорите вече не се конкурират с високите лихви на КТБ. “Вече я няма КТБ, няма конкуренция от високи лихви и банките свалят нивата”, коментира финансистът Десислава Николова.

Източник Dir.bg

 

Стани фен на депозит “Фен”

С депозит “Фен” на УниКредит Булбанк всеки киент има шанс да спечели билет за Шампионска лига. Депозитът е 3 или 4-месечен с лихва до 6,10%.