най-големият кредитен консултант в България

Вдига се средният размер на ипотечния кредит

chartКредитни консултанти отчитат, че средният размер на ипотечния кредит леко нараства до 30 хиляди евро. Но все по-малко хора отговарят на изискванията да получат пари от банката за нов дом.
За последните три месеца едва 16 на сто от кандидат-кредитополучателите са отговаряли на критериите на банките за отпускане на заем. Най-често хората надценяват възможностите си като избират по-голям и по-скъп имот от този, за който могат да плащат. Други пък очакват по-голям процент финансиране от този, който банката счита за приемлив да отпусне.

Източник btv.bg

Вижте още:

Какви са нивата на отпуснатите заеми по време на мораториума? Бум на ипотеките за къщи С какви средства ходят българите на почивки и екскурзии? Тихомир Тошев, “Кредит Център”: COVID-19 отказа от потребителски заем половината клиенти Тихомир Тошев: Не бързайте да отлагате кредити, ще ви скочи вноската Каква е месечната вноска по ипотечен кредит в началото на 2020 година? Тихомир Тошев: Бързите кредити вече не са толкова бързи С какви средства ходят българите на почивка? Идва ли краят на изгодните жилищни заеми? За какво теглят кредити хората на възраст от 20 до 25 години? Има ли спад на лихвите по потребителските кредити? Задава ли се нов крах на пазара на имоти? Ще нарастват ли лихвите по ипотечни кредити? Как предпочита да живее българинът??? Добър ли е моментът за сделки с имоти? Ще скочат ли лихвите по кредитите? Имотен бум! Скачат лихвите, скача и вноската Kолко и как може да спестите при предоговарянето на ипотечните заеми Лихвите са твърде ниски за нашия пазар заради рисковата премия Вноските по кредитите не трябва да надхвърлят 25% от доходите