най-големият кредитен консултант в България

2010 – година за инвестиции в търговски площи?!

2010 г. ще бъде обещаваща за инвеститорите в търговски площи, прогнозират от консултантската къща LaSalle. Според тяхно проучване, свободното падане на цените на всички основни пазари вече е почти спряло.

Възстановяването на пазарите, обаче, все още е твърде неравномерно. Във Великобритания ръстът на цените подсказва, че най-добрите възможности за инвеститорите вече са отминали. Пазарните играчи във Франция и Германия се окачва да бъдат сред най-активните, докато пазарът в Централна и Източна Европа най-вероятно ще остане почтипарализиран. Най-бавно, според доклада на LaSalle, ще се възстанови пазарът в САЩ.

Най-добри възможности за инвеститорите през 2010 г. ще предложи азиатският имотен пазар, особено с оглед на бързото и устойчиво икономическо развитие в Китай и Индия.

Въпреки оптимистичната настройка на инвеститорите и желанието им за повече рискове, от LaSalle смятат, че през 2010 и 2011 г. те ще бъдат значително по-предпазливи.

Източник: darikfinance.bg

Вижте още:

Добър ли е моментът за сделки с имоти? Ще скочат ли лихвите по кредитите? Имотен бум! Скачат лихвите, скача и вноската Kолко и как може да спестите при предоговарянето на ипотечните заеми Лихвите са твърде ниски за нашия пазар заради рисковата премия Вноските по кредитите не трябва да надхвърлят 25% от доходите Колко от жилищата се купуват с ипотека Ако краят на поевтиняването на кредитите се вижда, струва ли си фиксиране на лихвата! Какви са очакванията за ипотечния пазар през 2017г.? За какво да внимават клиентите, когато решат да рефинансират кредита си? Добра възможност ли са взаимните фондове за инвестиране? Възможни ли са лихви по кредитите под 4% ? Как се движи пазарът на ипотечните кредити в България? Има ли ръст в пазара с луксозни имоти? Проработиха ли ограниченията пред фирмите за бързи кредити? Какво е отношението на българите към взаимните фондове? Как се движи пазарът на ипотечното кредитиране? Къде да спестяват българите? Експерт прогнозира силен спад на лихвите по ипотеки Увеличил ли се е или е намалял процента на българите изтеглили ипотечен кредит през месец юли?