най-големият кредитен консултант в България

Засилва се интересът към ипотечните кредити

euro-houseУвеличава се интересът към ипотечните кредити. През май за втори пореден месец от консултантската къща „КредитЦентър” отбелязват тенденция за по-голямо търсене на ипотечни кредити и ръст на реалните сделки. През май най-търсени са кредитите между 10 000 и 20 000 и между 1000 и 3000 лева.

През май в компанията е регистриран ръст от 20 на сто на запитванията за ипотечни кредити. Консултантите са се сблъскали и с интересен казус. Клиент на „КредитЦентър” от месец август 2008 година, които беше харесал имот в София – тристаен апартамент ново строителство – 94кв. м., тогава на цена от 110 000 евро, е искал да изтегли кредит за покупката му в размер на 84 000 евро. Тогава той е получил одобрение за кредита при лихва от 7,5% и срок на кредита 20 години, като месечната му вноска беше 677 евро. Заради сътресенията на пазара той обаче се е отказал от сделката. През април тази година клиентът отново е харесал подобен апартамент в същия квартал – 96 кв. м. и го е договорил на цена 81 000 евро. През май той е получил одобрение и изтеглил кредит от 55 000 евро при лихва 9%, което означава месечна вноска от 495 евро. Така този клиент се сдоби с желания апартамент на цена с 29 000 евро по-ниска от миналогодишната, с по-малък кредит, и въпреки по-високата лихва с по-ниска месечна вноска. Такива сделки зачестяват, което показва, че покупката на имот сега може да бъде изключително разумна, коментират от „КредитЦентър”.

информацията е от darikfinance.bg

Вижте още:

За какво теглят кредити хората на възраст от 20 до 25 години? Има ли спад на лихвите по потребителските кредити? Задава ли се нов крах на пазара на имоти? Ще нарастват ли лихвите по ипотечни кредити? Как предпочита да живее българинът??? Добър ли е моментът за сделки с имоти? Ще скочат ли лихвите по кредитите? Имотен бум! Скачат лихвите, скача и вноската Kолко и как може да спестите при предоговарянето на ипотечните заеми Лихвите са твърде ниски за нашия пазар заради рисковата премия Вноските по кредитите не трябва да надхвърлят 25% от доходите Колко от жилищата се купуват с ипотека Ако краят на поевтиняването на кредитите се вижда, струва ли си фиксиране на лихвата! Какви са очакванията за ипотечния пазар през 2017г.? За какво да внимават клиентите, когато решат да рефинансират кредита си? Добра възможност ли са взаимните фондове за инвестиране? Възможни ли са лихви по кредитите под 4% ? Как се движи пазарът на ипотечните кредити в България? Има ли ръст в пазара с луксозни имоти? Проработиха ли ограниченията пред фирмите за бързи кредити?