най-големият кредитен консултант в България

Банките предлагат облекчени условия за предоговаряне на кредит

Предоговарянето на кредит е препоръчително да се прави в случаи, в които клиентът наистина има притеснения за финансовото си състояние. Освен това препоръката е клиентите да търсят сътрудничеството на банката предварително, а не след като вече заемът е в просрочие и кредитната история се е влошила. Това са съвети на банките към кредитополучателите в условията на затруднена икономическа ситуация като сегашната.

Ако са в затруднено положение, клиентите могат да предоговорят заем, което се прави от всички банки. Бизнесът на банката не е да вземе обезпечението, затова, ако клиентът наистина има нужда, може да се възползва от различните варианти за временно облекчаване в обслужването на заема, коментират от банките. Такива са разсрочване на кредита, като се удължава срокът му и така се намалява размерът на погасителната вноска, договаряне на гратисен период, през който се плаща само лихвата или само главницата, като лихвата се капитализира.

Важното е, клиентът да е наясно, че това е временна мярка и дължимото по заема в първоначално договорения размер не се променя. Затова съветът на банките е, кредитополучателите да се възползват от тези възможности само ако наистина имат необходимост.

Още информация в dnevnik.bg

Вижте още:

С какви средства ходят българите на почивка? Идва ли краят на изгодните жилищни заеми? За какво теглят кредити хората на възраст от 20 до 25 години? Има ли спад на лихвите по потребителските кредити? Задава ли се нов крах на пазара на имоти? Ще нарастват ли лихвите по ипотечни кредити? Как предпочита да живее българинът??? Добър ли е моментът за сделки с имоти? Ще скочат ли лихвите по кредитите? Имотен бум! Скачат лихвите, скача и вноската Kолко и как може да спестите при предоговарянето на ипотечните заеми Лихвите са твърде ниски за нашия пазар заради рисковата премия Вноските по кредитите не трябва да надхвърлят 25% от доходите Колко от жилищата се купуват с ипотека Ако краят на поевтиняването на кредитите се вижда, струва ли си фиксиране на лихвата! Какви са очакванията за ипотечния пазар през 2017г.? За какво да внимават клиентите, когато решат да рефинансират кредита си? Добра възможност ли са взаимните фондове за инвестиране? Възможни ли са лихви по кредитите под 4% ? Как се движи пазарът на ипотечните кредити в България?